Blog
subota, ožujak 28, 2009
Kralj Kharavatistana, Drivo Prvi Vrememjeritelj, sazvao je svoje Gospodarsko vijeće radi savjetovanja o rješavanju ekonomske krize koja prijeti Kharavatistanu. 

"Savjetnici moji, vrli ekonomisti, recite mi što vi mislite da bi trebalo poduzeti u vezi s krizom koja je zahvatila Kharavatistan?" upita ih kralj.
"O, dični vođo" odgovoriše oni, "prema izvještavanju Ministra financija krize u nas nema, a Ministar turizma nas uvjerava da će ove godine svi maturanti putovati na maturalac u lokalne destinacije što će enormno povećati prihod od turizma. Dakle, mi ne predlažemo ništa."

"Nesposobna, politički neobrazovana gomilice!" namrgodi se kralj "Još niste naučili razlikovati politički govor za mase od prave istine. I ne pratite trendove. Svud u svijetu je kriza i recesija, pa ne možemo se ni mi distancirati od svjetskih kretanja. Ta mi smo jedna suvremena država. Prema tome i kod nas ima biti kriza i recesija, a mi koji obnašamo vlast u Kharavatistanu moramo pokazati narodu kako smo spremni poduzimati mjere za njeno ublažavanje i razrješavanje. I to ću reći - svaka kriza je dobrodošla vlasti jer je to prilika da se u ime rješavanja krize narodu uzme još novaca."

Tad se kraljevo lice opet razvedri te on reče "No, srećom pa Kharavatistan ima sposobnog kralja koji će vama neznalicama reći što se treba učiniti. Odlučio sam pokrenuti antirecesijski plan kojim će se iz državnog proračuna isplatiti trideset milijardi žuna privatnim bankama radi stabilizacije finacijskog tržišta." (op.aut.: žuna je novčana jedinica u Kharavatistanu, nazvana tako po šarenoj ptici čije perje je u davoj prošlosti Kharavatima služilo kao sredstvo plaćanja.)

Članovi Gospodarskog vijeća se zgledaše i rekoše "Oprostite nama neznalicama, o veliki vođe, ali nama nije jasno kako će taj plan riješiti krizu?"

"Ah, teško je vama ekonomistima objasniti ovako ingeniozne planove. Zato vas sve pozivam u subotu popodne da mi se pridružite u mojoj palači, gdje ću vam zorno objasniti djelovanje mog genijalnog plana." 

Tim riječima kralj Drivo raspusti sjednicu Gospodarskog vijeća. 

(U slijedećoj epizodi: Tečaj ekonomije na dvoru Kharavatistanskog kralja)
unbeliever @ 09:25 |Komentiraj | Komentari: 0
I'm a Believer?

Unbelieverovo geslo

"Ne mogu se načuditi u što sam sve prestao vjerovati."

Unbelieverova molitva

Smijeh trese đavolove kosti
Dok tintom mrljam svoje prste.
Bože, grijehe literarne oprosti
Ne marim za ostale vrste.

Unbelieverov životopis

Rođen znatiželjan i ljubopitljiv, rastao čeznući i učeći, sad postajem star i mudar. Naučio sam mnogo i zaboravio toliko koliko neki ljudi nikad neće znati. Znam da ću umrijeti neznalica.

Hum with me ...


Za onih jedan posto...

Index.hr
Nema zapisa.