Blog - srpanj 2011
nedjelja, srpanj 24, 2011
Bobi (Gloria)

Josip Bobi Marotti (18.12.1922 - 24.07.2011)

unbeliever @ 13:51 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Amy Winehouse je otišla, pardon, odteturala s ovog svijeta. Šteta za nju, još veća za nas, jer je stvarno imala potencijal. I glas, i sluh, i srce. Sad, što nam je ostavila, ostavila je zauvijek. Nekoliko stvarno dobrih pjesama. A bila bi ih napravila još mnogo više da je potrajalo.

Amy je umrla sa dvadeset i sedam godina i odmah su ju učlanili u 'Club 27', popis glazbenika koji su svoju karijeru završili smrću u dvadesetisedmoj. Dobro, nisu ju odmah stavili uz bok Jimiju, Janis i Jimu, ali ušla je u donji dom manje slavnih imena. Glavna značajka članova Kluba 27 je da su završili život i karijeru prije nego li su i jednom i drugom dopustili da se razvije do kraja. Slava koju im je njihova prerana smrt donijela nije primjerena njihovom doprinosu.

I zato: Janis Joplin, Jimmi Hendrix, Jim Morrison, Amy Winehouse, ovime vas proglašavam krivima jer ste neodgovornim odnosom prema vlastitom životu umanjili svjetsku baštinu za ona djela koja ste još mogli napraviti. Kazna se neće odrediti, iz očiglednih razloga.

unbeliever @ 09:06 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 21, 2011
Vratili smo se iz šetnje. Lora, Mala i ja. U džepu su mi bile neke sitne jabučice koje sam ubrao sa stabalca na livadi kojom smo prošli. Pa sam ih izvadio iz džepa, zajedno s par kovanica koje su se tu isto zatekle. Sve sam to stavio na stol. Već je bio pao mrak a stolna svjetiljka je svijetlila sa strane ...

Pa sam uzeo fotić.

I eto.

.

unbeliever @ 22:37 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 18, 2011
.

.

.

.

.

.

unbeliever @ 23:25 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, srpanj 15, 2011
Ruka ruci, nismo vuci! Uskliknuše oni. I nisu vuci, jel' da. Vuci ne kukuriču. Prije će to biti perad. Ali navodno sad Hrvatska ima alternativu. Političku, naime, a ne peradarsku. Kaže on.

Alternativa. Od latinskog 'alter' što će reći drugi, kao drugi izbor. Za razliku od prvoga kojega su latini zvali 'princeps' ali od te riječi nismo napravili naš domaći izraz. Kao ne treba nam, to i onako svi znamo šta je. Dakle, imamo to nešto što svi zamo šta je, i imamo alternativu. I svi smo sretni kad imamo alternativu jer ono prvo neimenovano, što svi znamo šta je, nam se ne sviđa. A kad nam se ne sviđa ono prvo što svi znamo šta je onda nam se odmah sviđa alternativa. I ne pitamo kakva je, samo nek je alternativa. Jer alternativa nas uvijek spašava.

Tako imamo alternativnu glazbu. To je ono kad bi netko htio biti skladatelj a ne zna razliku između dura i mola, ne daj bože da je u stanju sastaviti poštenu kadencu. Onda proizvede neke zvuke koji su melodiozni kao šest bijesnih mačaka u istoj jutenoj vreći, pa to proglasi alternativom. I odmah se to svima sviđa jer to vam je, znate, alternativa.

Ili imamo alternativno kazalište. To je ono kad se umjetniku ne da nabubati napamet tekst uloge u Čehovljevoj drami, pa napravi samostalni autorski performans - izađe gol na scenu, namaže se kravljim izmetom pa skakuće na lijevoj nozi kličući "Ulala, ulala!" Publika padne u ekstazu a kritičari se prostru ničice. Jer to vam je, znate, alternativa.

Ne smijemo zaobići niti alternativnu medicinu. Do maksimuma zlorabeći placebo efekt, alternativni čudotvorni iscjelitelj će vas osloboditi svih uroka, stresa, tumora i peludne groznice u istom mahu, samo gutljajem energizirane vode iz lokalnog izvora. Iako se svugdje zadržava relativno kratko (prije nego se uspiju pokrenuti, inače trome, pravne institucije) čudotvorcu su zajamčene tisuće klijenata. Jer to vam je, znate, alternativa.

I sad se nama nudi politička alternativa, kao nova nada.

Pa ti vidi.

unbeliever @ 21:40 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 11, 2011
Eto, završilo je ovogodišnje ljetovanje. Proveli smo ga - a gdje bi drugdje nego tik uz veliku lokvu slane vode za koju prijatelj s pravom kaže da se ipak mnogo razlikuje od obične vode i da mu teško pada kad zamisli Meri Cetinić kako pjeva "I zato ti, vodo, hvala ... "

A onda, opet, sve se svede na to: puno vode, puno neba i bijelo jedro između

More, nebo i jedro

unbeliever @ 23:01 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
I'm a Believer?

Unbelieverovo geslo

"Ne mogu se načuditi u što sam sve prestao vjerovati."

Unbelieverova molitva

Smijeh trese đavolove kosti
Dok tintom mrljam svoje prste.
Bože, grijehe literarne oprosti
Ne marim za ostale vrste.

Unbelieverov životopis

Rođen znatiželjan i ljubopitljiv, rastao čeznući i učeći, sad postajem star i mudar. Naučio sam mnogo i zaboravio toliko koliko neki ljudi nikad neće znati. Znam da ću umrijeti neznalica.

Hum with me ...


Za onih jedan posto...

Index.hr
Nema zapisa.