Blog - travanj 2011
petak, travanj 29, 2011
.

unbeliever @ 19:41 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 20, 2011
Ovo pomalo postaje tradicija - svake godine, povodom međunarodnog Dana planete Zemlje pozovem Annie Leonard da vam ispriča priču o nečemu važnom za ovu planetu. Prije dvije godine to je bila 'Priča o stvarima'. Prošle godine pričala nam je 'Priču o vodi u boci'.
E, pa red je da nam Annie i ove godine ispriča nešto. Evo je: Priča o kozmetici.



unbeliever @ 21:39 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 18, 2011

Zbogom, Glista.



unbeliever @ 21:39 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 17, 2011
Croatia today

unbeliever @ 20:06 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
iliti: Pale sam na svijetu

Survivor!

unbeliever @ 11:37 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 10, 2011
Jesu li rijetke ptice posve izumrle, ili je suosjećanje naprosto zakržljalo poput slijepog crijeva jer ga više nitko ne koristi?

 

No, there's not enough love to go around ...

unbeliever @ 21:36 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 7, 2011
Prije nekog vremena ponestalo mi u kuhinji korijandera. Korijander je jedan meni drag začin koji volim stavljati u složence, umak za špagete i slična jela pa sam ga počeo tražiti po trgovinama ali, ne lezi vraže, nigdje naći korijendera. Zavladala moda mješavina začina za pripremu specifičnih jela. Polica sa začinima naprosto je zatrpana vrećicama na kojima pišu nazivi jela: gulaš, fiš, kosani odrezak, grill piletina, gril svinjetina, kobasice, pizza, ćevapćići, pljeskavica, čak i za kolače medenjake, paprenjake, pa kuhano vino ... nema šta nema. Ako hoćeš skuhati gulaš samo staviš u lonac malo mesa i vode, saspeš vrećicu začina i držiš na vatrici cirka sat vremena - i eto ti gulaš. Zahvaljujući ovakvoj ponudi svatko sad može skuhati gulaš i to svaki put jednako dobar. I identičnog okusa kao i onaj kod susjeda ili bilo kojeg drugog kuhara koji se okoristio blagodatima globalne ponude začinskih mješavina.

A meni se baš to ne sviđa. Ja volim kad je moj gulaš drugačiji danas nego što je bio prošlog tjedna i da moji ukućani špagete proglase 'špagetima a'la Tata' jer su jedinstvenog i prepoznatljivog okusa. A za tako nešto treba imati pojedinačne začine koje ću miješati po svojim receptima i omjerima. Korijander tu ima značajnu ulogu ali eto, ne mogu ga naći.

Kako se prije par dana za vrijeme gableca u društvu naših dama iz računovodstva razvila rasprava o 'Masterchef' kuhanju na televiziji, ja se podsjetim na žalosnu situaciju s korijanderom i izjadam se kolegicama.

A već koliko danas stiže mi internom dostavom jedna kuverta iz računovodstva. Obična bijela, bez prozorčića, a malo podeblja. Otvorim, a unutra vrećica korijendera. Danica iz računovodstva našla korijandar na trešnjevačkom placu i kupila ga za mene. Hvala, Dano.

I tako, sad imam zalihu korijandera koja će potrajati prilično dugo jer je to jak začin i stavlja ga se vrlo malo u jelo.

A osim što ga volim u složencu s tikvicama, korijander me uvijek podsjeti na Karla Konrada Koreandera, knjižničara kojemu je Bastian Balthasar Bux ukrao knjigu koja ga je pak odvela pravo u Fantaziju.

Danas vam ne treba čarobna knjiga da biste stigli u Fantaziju. Jer Fantazija je tu oko nas. I kao što kaže 'jingle' na stojedinici: ne morate se micati samo sjedite mirno i slušajte - što će vam o našoj Fantaziji reći Djetinja kraljica. I shvatit ćete da je sve to 'Die unendliche Geschichte'.

unbeliever @ 22:16 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
I'm a Believer?

Unbelieverovo geslo

"Ne mogu se načuditi u što sam sve prestao vjerovati."

Unbelieverova molitva

Smijeh trese đavolove kosti
Dok tintom mrljam svoje prste.
Bože, grijehe literarne oprosti
Ne marim za ostale vrste.

Unbelieverov životopis

Rođen znatiželjan i ljubopitljiv, rastao čeznući i učeći, sad postajem star i mudar. Naučio sam mnogo i zaboravio toliko koliko neki ljudi nikad neće znati. Znam da ću umrijeti neznalica.

Hum with me ...


Za onih jedan posto...

Index.hr
Nema zapisa.